Skrevt d. 06.12-2022

Motion og stimulering af en löwchen

Vil du gerne give det absolut bedste til din hund? Så er det ikke noget med masser af god mad, kærlighed og omsorg, det er også nødvendigt med motion og stimulering passende til dens behov, før end at den kan føle sig vel tilpas og slappe af i hverdagen. En löwchen er ikke nødvendigvis en hund der har de samme behov for der gør sig gældende for andre racer på lige præcis dette område. Alle racer og typer af hunde er nemlig forskellige og har hver deres instinkter og personlighed med sig, som vil komme til at spille ind i forhold til den daglige nødvendige aktivering. Vil du gerne vide mere om hvad en löwchen kræver af motion og stimulering, eller har du selv en derhjemme i familien, så se med her i guiden, hvor du får gode råd og vejledning til, hvordan du kommer i mål med den rette aktivering, både mentalt og fysisk. 

Löwchen Motion

Historien om en löwchen 

Inden du kan træffe afgørelse om, hvordan at du bedst muligt aktiverer og stimulerer en löwchen, så er det i høj grad nødvendigt at tage et kig på dens historie og vide lidt mere om, hvad den oprindeligt er avlet til at være specialist i. En löwchen er det der kaldes for en mindre selskabshund og har mere eller mindre aldrig været andet. Det har været en race der særligt har skulle holde de kedsomme adelige damer med selskab på de store slotte og herregårde og derfor er en löwchen en hund der ikke har særpræg indenfor hverken jagt, løb eller vagt. Alt hvad der betyder noget for en löwchen er det selskab og opmærksomhed den kan få, hvor den allerhelst vil være helt tæt på sine mennesker til alle tider af døgnet. 

Ikke bygget til lange ture 

Selvom at en löwchen er en hund der i navnet "lille løve" måske leder tankerne hen på et stort og effektivt rovdyr, så er det langt fra sådan det forholder sig i virkeligheden. Den lille hund har med sin kampvægt og tilsvarende korte ben, ikke den store lyst eller styrke til at gå mange lange og aktive ture i nabolaget. Den har dog ikke nogle problemer med at lege i hjemmet eller i haven, så længe det er aktiviteter der foregår med familien, men skulle den vælge, så er det nok en hund der af person mest af alt vil ligge i sofaen og dynerne dagen lang. En löwchen er derfor ikke en hund der egner sig til den meget aktive familie, men stiller i stedet så heller ikke de store krav til de daglige fysiske aktiviteter. 

Pas på overvægten 

Når nu det er at en löwchen er en hund der ikke syntes at det med masser af fysisk aktivitet er det fedeste i verden og måske endda heller ikke har fysikken til det, så er det også en hund der har tendens til at blive en lille smule for doven og af denne årsag komme til at lide af overvægt. For mange kilo på sidebenene vil blot føre til en ond cirkel, hvor hunden kun bliver endnu mindre aktiv og har sværere ved at opretholde en god sundhed og velvære. Samtidig er det også en hund der af natur har en evne til at charmere sig ind på absolut alle og sammenlagt med dens madglæde, så vil den gøre alt hvad den kan for at der falder gode godbidder af gaflen omkring madbordet. Sørg for at afstemme mængden af foder og kalorier med mængden af motion og kig på hunden i forhold til at forebygge at den bliver for tyk. 

Stimulering Af Löwchen

En klog lille hund 

Hvis du ønsker en hund der er god til at lære sjove og skøre tricks, så er denne cirkushund måske det helt rette valg til dig. En löwchen er nemlig først og fremmest en hund der har lidt ekstra mellem ørerne og samtidig vil den gøre alt for at opfylde det du forventer af den, særligt hvis der er gode belønninger i den anden ende og opmærksomhed. Det er nemt at træne en löwchen, da den hurtigt vil forstå hvad du ønsker af træningen. Lydighed eksempelvis, er samtidig en god måde at stimulere de mentale sanser. som gør din hund træt, helt uden at den skal ud og løbe en tur. Ved at sørge for at der er rigeligt med udfordringer i løbet af hverdagen, sørger du også for at du har en hund der er vel tilpas og med ro i sindet kan slappe af om aftenen sammen med resten af familien. 

Hjælp den til at være alene hjemme 

Mest af alt, så ønsker en löwchen på ingen måde at være alene hjemme og væk fra sine yndlings mennesker. Hvis det alligevel skulle være nødvendigt, er det en god idé forinden at have trænet opgaven, og gerne allerede fra en meget tidlig alder, med en vis kontinuitet gennem livet. For at hjælpe din hund til at kunne slappe mest muligt af når den er alene hjemme i kortere eller længere tid, er det nødvendigt at have opfyldt dagens kvote for fysisk aktivitet inden du tager afsted, ligesom at du kan sørge for at aktivere den mentalt. Således vil der være de bedste betingelser for at din löwchen kan slappe af i dens kurv. Spred derudover eventuelt dens daglige foder udover gulvet, så der er en smule aktivitet at foretage sig mens du er væk og giv den lille hund aktivitetslegetøj eller lignende som den kan hygge sig med indtil familien igen er samlet.