Skrevt d. 29.11-2022

Hvordan opdrager jeg en Löwchen

Hvis du ønsker en hund, der ikke er svær at opdrage, skal du helt sikkert have fat i en Löwchen. Det er en glad og energisk hund, der trives godt med mennesker, og du kan være helt sikker på, at du får en makker for livet.

Opdragelse Af Löwchen (2)

Personlighedstræk

En Löwchen er en hund med en masse gode personlighedstræk. Den er altid i godt humør, og den trives godt med både mennesker og andre hunde eller husdyr. Det er en livlig hund med et godt temperament, og den er meget glad for at lege.

Hvis du er glad for at gå på opdagelse, er det den helt perfekte hund for dig, da den både er modig og nysgerrig. Den har tendens til at fokusere meget på en enkelt person, og den vil derfor med stor sandsynlighed knytte sig mest til én i familien, hvilket dog slet ikke plejer at være en problem.

Når den skal møde nye mennesker, kan den godt være lidt tilbageholdende, men ikke på en aggressiv måde. I en Löwchen får du en glad, lille ven, der altid er der for dig.

Udseende og pleje

Racens udseende er kendetegnet ved, at den ligner en lille løve med en lang manke. Den har eksisteret siden middelalderen og har udviklet sig fra at være skødehund hos adelen til at være elsket af helt almindelige mennesker verden over.

Hvis den bliver klippet korrekt, får den et udseende, der udstråler elegance og selvtillid, og det er på den måde, at den kommer til at ligne en løve. Det er en hund, der ikke er for lille og ikke for stor, og derfor passer den fint til de flestes behov.

Hvis du ikke ønsker at udstille den, kan du bare lade pelsen vokse, og dens pels er på den måde forholdsvis nem at pleje. Den fælder ikke særlig meget, hvilket er noget, som mange nye hundeejere sætter stor pris på.

Du kan med fordel børste dens pels hver anden dag, så pelsen ikke bliver filtret sammen. Den har også tendens til at have meget pels omkring øjnene, og det kan derfor være en god idé især at klippe pelsen der. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre, kan du enten tage til dyrlægen, der kan vise dig det, eller du kan tage til en hundefrisør, der nok skal gøre det for dig.

Hvordan opdrager jeg en Löwchen?

En af de mange fordele ved en Löwchen er, at den er nem at opdrage. Det er dog vigtigt, at du er konsekvent, så den lærer, at du mener det, da det ellers ikke vil have en effekt på den. Selvom det kan være fristende at give efter, når den er lille, nytter det ikke noget, hvis du gerne vil have, at den er lydig.

Det er vigtigt, at alle i familien holder fast i samme opdragelse, da den ellers vil blive forvirret og måske i sidste ende ikke blive opdraget, sådan som du gerne vil have det.

Derudover kan du med fordel tage den med i hvalpeskole, så du kan få nogle redskaber til at opdrage den bedst muligt, og så den kan observere andre hunde, der skal gøre det samme. Det vil helt sikkert gavne jer begge, og det vil gøre alting nemmere, når den bliver voksen.

Heldigvis er den nem at socialisere, hvilket betyder, at du sagtens kan tage den med i hundeskoven fra den er lille uden de helt store problemer. Den vil helt sikkert elske at hænge ud med en masse mennesker og hunde.

Löwchen Opdragelse

Fordele og ulemper ved racen

Der er både fordele og ulemper ved alting, og det er der også ved en Löwchen. Den har heldigvis flest fordele, og ulemperne er meget små.

For det første er den altid i godt humør, og så er den meget glad for både mennesker og dyr. Den er robust til den er meget gammel, og så er den også nem at socialisere. Den kræver ikke den store pelspleje i forhold til, at det er en langhåret hund, og så fælder den stort set ikke.

En ulempe kan være, at den knytter sig meget til ét menneske, hvilket dog ikke behøver at være noget negativt. Den kan også være lidt stædig, men det burde ikke være et problem, hvis bare du opdrager den ordentligt. Selvom pelsen ikke er alt for svær at pleje, skal du dog stadig vide, hvordan du gør, ellers skal du have den til hundefrisør, hvilket godt kan være dyrt.

Det skal du overveje, inden du køber den

Inden du køber en Löwchen, skal du overveje, om du ønsker en makker for livet. Den knytter sig meget til dig, og den har meget energi, så det skal du være klar på. Du skal også have plads til, at den kan løbe rundt i haven, ellers skal du have overskud til at tage den med ud at gå eller tage den med i hundeskoven.

Hvis du ønsker en hund, der ikke har behov for så meget motion og ikke er energisk fra morgen til aften, skal du anskaffe dig en anden hund end en Löwchen. I denne race finder du nemlig en hund, der er glad og fuld af energi, fra I vågner om morgenen til I går i seng om aftenen.

Det kan bestemt anbefales at købe en Löwchen, da du i den finder en glad, energisk løve, der altid er der for dig og altid er klar til at gøre dig i lige så godt humør, som den selv er.